Untitled Document

Az apró tűszúrások serkentik a kollagén termelődést, mivel a bőrt érő finom kis sebzések hatására biológiai aktivátorok kezdenek termelődni. Nagyon hatékony kollagén indukciós kezelés, előnye a minimális felépülési idő.

Sok embernek okoznak esztétikai problémát az arcbőrön található apró, kitágult pórusok ezrei. Ez lehet egyéni adottság, de általában a zsírosabb bőrtípusok velejárója, illetve korábbi mély, aknés gyulladások is okozhatják. A bőrben található kollagén felelős a bőr feszességéért, az évek múlásával azonban mennyisége fokozatosan csökken. A fiatalkori kollagén rostok hidratáltak, és feszesek. Az évek múlásával a kollagén rostok megnyúlnak, elveszítik rugalmasságukat, ráncok jelennek meg, majd a bőrfelszín egyre rugalmatlanabbá, petyhüdtebbé válik. Eddig erre a problémára nemigen tudott hatékony kezelést nyújtani a kozmetikus szakma.

Kinek ajánlott a dermaroller kezelés?

  • tág pórusok csökkentésénél,
  • acne utáni hegek kezelésében,
  • ránctalanításban.

A kezelés menete: egy 2 cm-es hengert, melynek felületén csaknem 200 db hajszálvékony tű található, az érintett bőrfelületen a megfelelő módon átgörgetjük.

Természetesen az eljárás előtt a teljes felületre érzéstelenítő kenőcsöt is vihetünk fel. A négyzetmilliméterenként 8-10 apró tűszúrás hatására biológiai aktivátorok termelődnek, a bőr hibajavító, regeneráló mechanizmusának bekapcsolásával megindul egy lassú, természetes átalakulás, a kollagén termelődés 300-400%-al fokozódik.

Kúraszerűen alkalmazva a bőr megfiatalodik, a bőrhibák, pattanásos hegek, tág pórusok, májfoltok, ráncok látványosan halványulnak, illetve eltűnnek. Jelentős javulás az esetek többségében már 1-2 kezeléstől várható, amennyiben ismétlés szükséges az legkorábban (tű-méret függvényében) 1 hét múlva végezhető el.

A eljárás után fél napig tartó napégéshez hasonló bőrpír jelentkezik, illetve érzékenyebb bőrűeknél számolni kell (tű-méret függvényében) egy-két napig tartó bőr érzékenységgel. A bőrt a kezelést követő napokban, napozás, szoláriumozás nem ajánlott.

Ellenjavallat: rosacea, aktív gyulladt bőr, herpesz, gombás, bakteriálisan vagy vírusosan fertőzött bőrfelület, keloid képződésére hajlamos bőrtípus.
Gyakoriság: 1-2 hetente kúraszerűen. Eredményesség: 2-4 hónap után tartós. Tű méretek arcra: 0,2, 0,25, 0,3, 0,5, 0,75 1,0 mm Testre: 1,5, 2,0, 3,0 mm