Untitled Document

Hegmentes tetováláseltávolítás Q kapcsolt ND:YAG lézerrel, Q lézer

Az egykor oly annyira áhított, majd büszkén viselt tetoválás, vagy a szemöldök vonalát kiemelő kozmetikai tetoválások később zavaróvá válhatnak. Eltávolításuk nem könnyű feladat, ám a legújabb lézeres eljárás segítségével már nem lehetetlen!

A lézer fényenergiája különböző festékekre különbözően hat. Egyes (anilin) festékekben a kettős kötéseket bontja a nagy energiájú fénysugár. Ezáltal a festék színtelenné válik. Más hosszabb molekulájú festékeket pedig fragmentál (feldarabol), így a fehérvérsejtek számára hozzáférhetővé téve azok távolítják el szervezetünkből a festék maradványait. Ezért igen fontos a megfelelő lézeres készülék megválasztása.  Q- Nd:YAG lézer készülékek 1064nm-es hullámhosszú fényt bocsájtanak ki (magasabb energia tartományban, Q-switch üzemmódban) alkalmas a tetoválások heg nélküli eltávolítására. A lézer igen nagy energiát képes kibocsátani, de azt csak olyan erősséggel adagolhatja a kezelés során, hogy a pigment molekulák körül a bőr ne melegedjen fel túlságosan. Érthető, hogy a szükséges kezelések száma függ a használt tetováló festék anyagától, színétől, mennyiségétől és az egymásra helyezett festékrétegek számától.

A Q-Nd:YAG lézer több frekvencián dolgozik párhuzamosan, emiatt a színes tetoválások halványítására is alkalmas. A Q-Nd:YAG lézer azonban nem minden fajta festékre hat egyformán. A festék színe és típusa is befolyásolja a szükséges Nd:YAG lézerkezelések számát és a várható eredményességet.

A kezelések hatásfokának növelésében azonban Ön is aktívan részt vehet!
Ne napozzon és szoláriumozzon a kezelés előtt legalább 2 hétig és a kezelések között sem! Az erős fény ugyanis fokozza a festéksejtekben a bőrfesték (melanin) termelését. Ezért kisebb energiával (alacsonyabb hatásfokkal) tudják csak kezelni azt, akinek a bőre is sötét, mert ilyenkor a lézerenergia egy része a bőrt is felmelegíti. Leghatásosabb a lézerkezelés világos bőrű egyénen, akinek a tetoválása sötét és csak a felületes rétegben van festék a bőrben.
Az egészséges, rugalmas bőr nagyobb lézer energia alkalmazását teszi lehetővé. Sérült, aktív pattanásos, ekcémás vagy más bőrbetegség miatt károsodott, elvékonyodott, esetleg hámló bőrfelületen a tetoválás eltávolítása nem előnyös. Akár a kezelés elhalasztását is indokolhatja.
A lézerkezelést megelőző napokban a testápolók fokozott használatával rugalmasabbá tehetik bőrünket. De a lézerkezelés napján már nem tanácsos kozmetikushoz menni.

Bejelentkezés tel.: +36 30-241-3925

Időtartam:

10-30 perc, függ a kezelendő terület nagyságától, az alkalmazott festék színétől és fajtájától!

Szövődmények:

Bőre a tetoválás eltávolítása után pirossá válhat és a napégésnek megfelelő kellemetlen égő érzésre lehet számítani. Ajánlott Panthenol hab és más napégésre alkalmas krémek használata.

Kockázati tényezők:

Nincs

Gyógyulás:

Nd:YAG-os tetoválás eltávolítás időpontját úgy egyeztesse, hogy utána  legyen lehetőség 1-2 óra hideg borogatásra, ha bőre érzékenyebb. Ha tetoválása olyan területen volt, ami nem fedhető el ruházattal, akkor ne tervezzen a kezelés után társasági programot. A kezelt területen a bőr gyakran lehámlik és emiatt időlegesen világosabb, lehet a környező bőr színénél, ezt a színeltérést az alapozók vagy krémpúderek elfedik . A lézer kezelést követő napon a szokásos kozmetikumok használhatók. A kezeléseket követően napozni, szoláriumozni nem szabad!

Már az első kezelés után  alig vehető észre az eredeti tetoválás körvonala, de a tetoválás teljes elhalványulásához 3 - 8 kezelésre is szükség lehet .A színes tetoválások esetében 10-12 alkalom is indokolt lehet! Ezek száma attól függ, hogy milyen típusú festéket használtak és milyen mélyen, hány rétegben helyezkednek el a pigment molekulák. Az egyes beavatkozási alkalmakat általában 3-4 hetenként ismételjük, amikorra az előző kezelés miatti bőrreakció és esetleges hámlás befejeződik.

Érzéstelenítés: Nem igényel.

Eredeti tetoválás - 2. alkalom után

tetoválás eltávolitás

A szalon saját munkája.